Over

De getoonde meubels zijn uitgedacht en gemaakt door Erik Middel. Zijn overgrootvader was glasblazer bij de bekende gloeilampenfabriek in Eindhoven waar later ook de volgende generatie zou werken. Erik’s vader werkt in de meet- en regeltechniek en zo is de interesse in de techniek van vader op zoon generaties doorgegeven. We voeren dit door met de liefde voor massief hout, een puur natuurproduct welke zo prachtig verwerkt kan worden tot een mooi meubel welke generaties mee kan.

Vaak is een eerste reactie bij levering: ‘Tov Gemaakt’! Deze naam is weloverwogen gekozen en heeft een bijpassende betekenis. TOV is een Jiddish-Hebreeuws woord wat als grondbetekenis ‘goed’ betekend, maar ook: ‘schoon, gaaf, volmaakt, uitmuntend, kostbaar, aangenaam‘ en ga zo maar door. Dat is dan ook de uitstraling die we willen geven aan de producten die uitsluitend op maat naar wens ontwerpen, maken en leveren.

Door gebruik te maken van verschillende technieken, leveren we graag maatwerk vanuit de werkplaats in Kampen. Daar beschikken we over een grote diversiteit aan gereedschappen om zowel hout als metaal te bewerken. Naast meubels voor in huis of op het werk denken we graag mee voor een creatieve oplossing in het interieur. Daarvoor werken we samen met verschillende interieurstylisten.

Niet alleen wordt er gewerkt met verschillende (massieve) houtsoorten of historisch hout. We denken graag verder en maken daarnaast ook veel gebruik van staal. Bijpassende kussens laten we op maat maken.

טוב

Tov Gemaakt staat ook vermeld op www.meubelmaker-info.nl