Over

Vaak is een eerste reactie op een mooi product: ‘Tov Gemaakt’! Deze naam is weloverwogen gekozen en heeft een bijpassende betekenis. TOV is een Jiddish-Hebreeuws woord wat als grondbetekenis ‘goed’ betekend, maar ook: ‘schoon, gaaf, volmaakt, uitmuntend, kostbaar, aangenaam‘ en ga zo maar door. Dat is dan ook de uitstraling die we willen geven aan de producten die uitsluitend op maat naar wens ontwerpen, maken en leveren.

De getoonde projecten zijn uitgedacht en gemaakt door Erik Middel. Zijn overgrootvader was glasblazer bij de bekende gloeilampenfabriek in Eindhoven waar later ook de volgende generatie zou werken. Erik’s vader werkt in de meet- en regeltechniek en zo is de interesse in de techniek van vader op zoon generaties doorgegeven.

Door gebruik te maken van verschillende technieken, waaronder MIG lassen, levert hij graag maatwerk vanuit de werkplaats in Kampen. Daar beschikt hij over een grote diversiteit aan gereedschappen om zowel hout als metaal te bewerken. Naast meubels voor in huis, de tuin of op het werk denkt hij graag mee voor een creatieve oplossing in het interieur. Daarbij hoort ook natuurlijk ook passende verlichting.

Niet alleen wordt er gewerkt met verschillende (massieve) houtsoorten of historisch hout. We denken graag verder en maken daarnaast ook veel gebruik van staal. Bijpassende kussens laten we op maat maken. Ook andere materialen als kurk, beton, vilt etc. behoren tot de mogelijkheden om tot een mooi product te komen.

טוב

Tov Gemaakt staat ook vermeld op www.meubelmaker-info.nl