Restauratie

Een meubel kan een leven lang mee gaan, of wordt zelfs van generatie tot generatie doorgegeven. verhuizing of door de tand des tijds is er soms wat extra aandacht nodig om het meubel te herstellen, al dan niet in originele staat. Met gebruik van authentieke materialen, denk aan bijvoorbeeld boenwas, herstelt Tov Gemaakt uw meubel weer volledig. Onderstaande opdrachten hebben we reeds voltooid.

Stuur een foto met uw wensen via het contactformulier, dan denken wij graag met u mee.

Voor een statige jaren ’30 woning in het Groningse Haren maakten we dit deurbeslag. Er was slechts 1 origineel exemplaar over welke dienst deed als model. Grotendeels gemaakt op de houtdraaibank.

Restauratie van een eiken stoel.

Restauratie van een oude buffetkast met transportschade. Delen vervangen waaronder mahonie fineer.

Een make up tafel met waterschade. Het blad werd vervangen en als geheel opnieuw gelakt.

Naast meubels op maat moedigen we hergebruik enorm aan in het kader van duurzaamheid. Oude of versleten meubels worden opgeknapt en/of aangepast aan de huidige interieurwensen.

Deze grenen kast kreeg na bijna 20 jaar een tweede leven en werd grondig onder handen genomen en gewit. Zo is deze netjes ontdaan van de oude laklaag en geschilderd in een frisse witte kleur. Verder is de kast voorzien van moderne greepjes en bijpassende led verlichting in de vitrinekasten. Tien jaar na deze aanpassing heeft de kast een matte krijtverf als jas gekregen en functioneert nog steeds als dagelijkse toonkast.